Belépés
Kacsa cabemet módra
... óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat, és addig forralom, amíg a karamell feloldódik.
A kacsát feldarabolom, felesleges háját, és bőrét levágom, majd apró kockákra metélve zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A kacsazsíron akacsadarabokat lepirítom, és egy nagy tűzálló tálba áttes...
Ananászos kacsasült
... 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 dl szójamártás, ízlés szerint törött fekete bors.

A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és bőrt levágom róla (később zsírnak kisütve használom). A húsdarabok mindkét felét megsózom, és nagy tűzálló tálra vagy tepsire szorosan egymás mellé rendezem. A szójasz...
Almás-Szilvalekvár


Az almákat meghámozom, és feldarabolom.
A szilvákat félbevágom, kimagozom.
Ha esetleg van otthon adok hozzá ringlót is.
Az összes gyümölcsöt bedobom a nagy lekvárfőző fazekamba.
Nem árt előtte lemérni, hogy tudjam mennyi a gyümölcs.
A gyümölcs súlyának kevesebb, mint a fele...
Finom csirke
... 10 dkg
olaj 5 cl
tejföl 2 dl
piros paprika, majoranna, bors, őrölt kömény, só.

A csirkét a szokásos módon feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverem. A csirke darabokat egyenként megforgatom benne, majd kivajazott jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé rendezem. A megmaradt f...
Birsalmával és szőlővel.......
... birsalma

szőlő



fehér bors

gyömbér

vaj


Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevével. Sütő...
Birsalmával és szőlővel sült
... csirkecomb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma
szőlő

fehér bors
gyömbér
vaj

Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm n...
Birsalmás finomság
... birsalma
1/2 db alma
1 ek szőlőcukor
1 csipet fahéj
3 db szegfűszeg

Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, kivágom a magházukat, majd feldarabolom. A birsalmát két deci vízbe felteszem főni, majd hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget. Amikor a birs félig puha mellé dobom az almákat is, majd az egészet puhára főzöm.
Az almákat le...
Kapros-túrós-sonkás pulyka
... liszt, prézli, 1 kanál tej
só, bors, zsír


Elkészítés:

A pulykamell-szeleteket kiverem és befűszerezem, félreteszem.
A füstölt tarját igen apróra feldarabolom, a kaprot megmosom, szárát eltávolítom és felaprítom, a túrót áttöröm, a hagymát megreszelem, végül az egészet jól összekeverem, megsózom, megborsozom.
Ezt a masszát rákenem a hús...
"Nem lehet abbahagyni" csirke
... fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj

Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a m...
Light joghurttorta
Joghurttorta light

Hozzávalók:

6 dl natur joghurt
2 dl viz
1 evk. zselatin
bármilyen gyümölcs

Elkészítés:

A gyümölcsöt feldarabolom. Felfőzöm a zseltatint, összekeverem a natur joghurttal, majd közé keverem óvatosan a gyümölcsöt. Tortaformát kibélelek folpackkal és beleöntöm a keveréket. Ha megdermedt (hűtőb...
Nyári töltött cukkíni
... só
- bors
- curry
- kevés petrezselyem

Elkészítés: A sütőt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fűszerezem (a currytől különleges lesz), majd néhány percnyi párolás utá...
tejfölös-gombás csirkepaprikás
... 3 ek. libazsír
· 1 ek. étkezési keményítő
· só, bors, őrölt köménymag, fűszerpaprika

Előkészületek:

A csirkecombokat feldarabolom úgy, hogy szétválasztom alsó és felső részre, a felsőcombot kettévágom, az alsócomb végéről pedig lecsapom a porcrészt. Ezután lemosom és megszárítom őket.
A hagymát és a zöldpaprikát a...
Görög csirke
... vágom, a rizzsel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverem, majd megsózom. Egy tűzálló tálat kibélelek vékony füstölt szalonna csíkokkal, és beleöntöm a rizses krumplit. A csirkét feldarabolom, ízlés szerint sózom, fűszerezem, és a krumplira rakom. A citrom levét kifacsarom, a fokhagymát összetöröm, elkeverem a 2 dl vízben, és a csirkére öntöm. A tálat lefedem, és puhára süt...
Frissítő körtés-mozzarellás...
... falatkák



Hozzávalók 1-3 fő részére:

75g mozzarella
2 kicsi körte
16 kis mentalevél
16 db fogpiszkáló

Elkészítés:

Kezdetnek feldarabolom a mozzarellát 16 egyenlő részre. A körtét meghámozom, négybe vágom, megszabadítom a magháztól, és mind a négy gerezdet megint félbevágom. Ha nem tálalom...
Ananászkehely nektek:)
... méz

Azzal kezdem, hogy a joghurtot egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe teszem és hagyom, hogy a víztartalma lecsöpögjön és finom krémes állagú legyen. Utána megtisztítom és feldarabolom az ananászt (kis kockákra), a cukrot és a mentát egy mozsárban összetöröm, -dörgölöm, hogy a cukor zöldre színeződjön és illatozni kezdjen, és az ananásszal összeforgatom. A kiviket ...
Agy***sz
... banánom.
(20:57) Dániel: Menj, törögesd a tiedet:D.
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: nekem nincs:|
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: megtöröm:F
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: feldarabolom:F
(20:59) Dániel: Az enyémet?.
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: :F
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: aham:D
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: és scak mosolyogva mész végig a ...
Birsalmával és szőlővel sült
... csirkecomb
2 db birsalma
szőlő

fehér bors
gyömbér
vaj

Elkészítés:

A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevéve...
Nem lehet abbahagyni
... tk. só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 ek. olaj, 1 dkg vaj , késhegynyi őrölt köménymag.

A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel, és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálba egymás mellé rend...
Atkins receptek
... füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt borókabogyó, ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külső leveleitől megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tűzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfűszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatv...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
1 2 3 ....18 19 ..28 29 ..36 37 38 
Címkék: SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, sistergő gőzzel, karamell feloldódik, kacsát feldarabolom, pörcöt leszűröm, kacsazsíron akacsadarabokat, nagy tűzálló, megtisztított kacsát, felesleges hájat, húsdarabok mindkét, almákat meghámozom, szilvákat félbevágom, összes gyümölcsöt, nagy lekvárfőző, gyümölcs súlyának, szokásos módon, zúzott fokhagymával, csirke darabokat, húst fűszerezem, birsalmákat feldarabolom, szőlőt leszemezem, beáztatott cserépedénybe, szőlőt leszemezgetem, almákat megmosom, birs félig, egészet puhára, füstölt tarját, kaprot megmosom, túrót áttöröm, hagymát megreszelem, masszát rákenem, combokat feldarabolom, lisztet összekeverem, áttört fokhagymával, lisztes húsokat, gyümölcsöt feldarabolom, natur joghurttal, sütőt bekapcsolom, apróra vágott, üveges hagymára, currytől különleges, csirkecombokat feldarabolom, felsőcombot kettévágom, alsócomb végéről, tűzálló tálat, rizses krumplit, csirkét feldarabolom, krumplira rakom, citrom levét, fokhagymát összetöröm, csirkére öntöm, tálat lefedem,
© 2013 TVN.HU Kft.