|
|
|
... óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat, és addig forralom, amíg a karamell feloldódik.
A kacsát feldarabolom, felesleges háját, és bőrét levágom, majd apró kockákra metélve zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A kacsazsíron akacsadarabokat lepirítom, és egy nagy tűzálló tálba áttes... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1/2 citrom leve, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1/2 dl szójamártás, ízlés szerint törött fekete bors.
A megtisztított kacsát feldarabolom. A felesleges hájat és bőrt levágom róla (később zsírnak kisütve használom). A húsdarabok mindkét felét megsózom, és nagy tűzálló tálra vagy tepsire szorosan egymás mellé rendezem. A szójasz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Az almákat meghámozom, és feldarabolom.
A szilvákat félbevágom, kimagozom.
Ha esetleg van otthon adok hozzá ringlót is.
Az összes gyümölcsöt bedobom a nagy lekvárfőző fazekamba.
Nem árt előtte lemérni, hogy tudjam mennyi a gyümölcs.
A gyümölcs súlyának kevesebb, mint a fele... |
|
|
|
|
|
|
|
... 10 dkg
olaj 5 cl
tejföl 2 dl
piros paprika, majoranna, bors, őrölt kömény, só.
A csirkét a szokásos módon feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverem. A csirke darabokat egyenként megforgatom benne, majd kivajazott jénai tálba vagy tepsibe egymás mellé rendezem. A megmaradt f... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevével. Sütő... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hozzávalók:
4-5 db csirkecob
2 db birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés: A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm n... |
|
|
|
|
|
|
|
... birsalma
1/2 db alma
1 ek szőlőcukor
1 csipet fahéj
3 db szegfűszeg
Elkészítés:
Az almákat megmosom, meghámozom, kivágom a magházukat, majd feldarabolom. A birsalmát két deci vízbe felteszem főni, majd hozzáadom a cukrot és a szegfűszeget. Amikor a birs félig puha mellé dobom az almákat is, majd az egészet puhára főzöm.
Az almákat le... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt, prézli, 1 kanál tej
só, bors, zsír
Elkészítés:
A pulykamell-szeleteket kiverem és befűszerezem, félreteszem.
A füstölt tarját igen apróra feldarabolom, a kaprot megmosom, szárát eltávolítom és felaprítom, a túrót áttöröm, a hagymát megreszelem, végül az egészet jól összekeverem, megsózom, megborsozom.
Ezt a masszát rákenem a hús... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
1 teáskanál só
bors
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
Elkészítés:A combokat feldarabolom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és az áttört fokhagymával, ebben megforgatom egyenként a csirkedarabokat.
Kiolajozott tűzálló tálba egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a m... |
|
|
|
|
|
|
|
Joghurttorta light
Hozzávalók:
6 dl natur joghurt
2 dl viz
1 evk. zselatin
bármilyen gyümölcs
Elkészítés:
A gyümölcsöt feldarabolom. Felfőzöm a zseltatint, összekeverem a natur joghurttal, majd közé keverem óvatosan a gyümölcsöt. Tortaformát kibélelek folpackkal és beleöntöm a keveréket. Ha megdermedt (hűtőb... |
|
|
|
|
|
|
|
... só
- bors
- curry
- kevés petrezselyem
Elkészítés: A sütőt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fűszerezem (a currytől különleges lesz), majd néhány percnyi párolás utá... |
|
|
|
|
|
|
|
... 3 ek. libazsír
· 1 ek. étkezési keményítő
· só, bors, őrölt köménymag, fűszerpaprika
Előkészületek:
A csirkecombokat feldarabolom úgy, hogy szétválasztom alsó és felső részre, a felsőcombot kettévágom, az alsócomb végéről pedig lecsapom a porcrészt. Ezután lemosom és megszárítom őket.
A hagymát és a zöldpaprikát a... |
|
|
|
|
|
|
|
... vágom, a rizzsel és az apróra vágott vöröshagymával összekeverem, majd megsózom. Egy tűzálló tálat kibélelek vékony füstölt szalonna csíkokkal, és beleöntöm a rizses krumplit. A csirkét feldarabolom, ízlés szerint sózom, fűszerezem, és a krumplira rakom. A citrom levét kifacsarom, a fokhagymát összetöröm, elkeverem a 2 dl vízben, és a csirkére öntöm. A tálat lefedem, és puhára süt... |
|
|
|
|
|
|
|
... falatkák
Hozzávalók 1-3 fő részére:
75g mozzarella
2 kicsi körte
16 kis mentalevél
16 db fogpiszkáló
Elkészítés:
Kezdetnek feldarabolom a mozzarellát 16 egyenlő részre. A körtét meghámozom, négybe vágom, megszabadítom a magháztól, és mind a négy gerezdet megint félbevágom. Ha nem tálalom... |
|
|
|
|
|
|
|
... méz
Azzal kezdem, hogy a joghurtot egy tiszta konyharuhával bélelt szűrőbe teszem és hagyom, hogy a víztartalma lecsöpögjön és finom krémes állagú legyen. Utána megtisztítom és feldarabolom az ananászt (kis kockákra), a cukrot és a mentát egy mozsárban összetöröm, -dörgölöm, hogy a cukor zöldre színeződjön és illatozni kezdjen, és az ananásszal összeforgatom. A kiviket ... |
|
|
|
|
|
|
|
... banánom.
(20:57) Dániel: Menj, törögesd a tiedet:D.
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: nekem nincs:|
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: megtöröm:F
(20:58) ducoca.<3 pityukaa.<: feldarabolom:F
(20:59) Dániel: Az enyémet?.
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: :F
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: aham:D
(21:00) ducoca.<3 pityukaa.<: és scak mosolyogva mész végig a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb
2 db birsalma
szőlő
só
fehér bors
gyömbér
vaj
Elkészítés:
A húst fűszerezem és állni hagyom. Addig a birsalmákat feldarabolom, a szőlőt leszemezgetem. Vajon elősütöm a csirkecombokat, majd a beáztatott cserépedénybe teszem. Ráteszem a gyümölcsöket, felöntöm nagyjából 1 dl vízzel, és leöntöm a hús pecsenyelevéve... |
|
|
|
|
|
|
|
... tk. só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 ek. olaj, 1 dkg vaj , késhegynyi őrölt köménymag.
A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel, és az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Kivajazott tepsiben vagy tűzálló tálba egymás mellé rend... |
|
|
|
|
|
|
|
... füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt borókabogyó, ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külső leveleitől megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tűzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfűszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatv... |
|
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
|
|
|
|